تولید ۱۰۰ اثر در ۲ کانون فرهنگی دانشجویی | برای تقویت کانونها نیازمند برنامههای آموزشی تخصصی هستیم
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ کانونهای دانشجویی یکی از قالبهای مهم و اثرگذار فعالیتهای دانشجویی بوده که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامههای دینی، انقلابی، فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده است و هرقدر زمینههای فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانونها بیشتر دیده شود، طبیعتاً میتواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.
فعالسازی کانونهای فرهنگی، هنری و اجتماعی یکی از چند برنامه اداره کل فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی است، کانونهایی که با کار تیمی دانشجویان علاقهمند در حوزههای مختلف فعال هستند و حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه را فعال و پویا نگهداشتهاند و بخشهایی از جامعه نیز از خدمات آنها بهرهمند میشوند.
بیشتر بخوانید:
۲۲ کانون فرهنگی دانشجویی در واحد اصفهان فعال هستند
دانشجویان توسط مراجع دولتی و دانشگاه استعدادیابی و حمایت شوند
تولید ۵ برنامه تلویزیونی زیر سایه کرونا
اکنون بیش از هزار و ۲۶۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور با محور دانشجویان فعال و دارای مجوز، اساسنامه، دبیر و اعضای مشخص هستند.
خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارشها و گفتوگوهایی با برگزیدگان جشنواره سراسری رشد و دبیران و متولیان کانونهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیتها و مأموریتهای این کانونها را در قالب پرونده خبری «کانونهای دانشجومحور» بررسی میکند. در این شماره گفتوگو با نرگس ملک کارشناس فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و دارنده مقام (شایسته تقدیر) بخش کارشناسان فرهنگی برتر متولی امور کانونهای فرهنگی دانشجویی کشور در جشنواره سراسری رشد دانشگاه آزاد اسلامی را میخوانیم.
آنا: چه تعداد کانون فرهنگی اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و در چه زمینههایی فعال هستند؟
ملک: ۱۵ کانون فرهنگی دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان با عنوان کانون قرآنی مبین، مهدویت منجی، هلالاحمر، معرفت رضوی، هیئت دانشجویی محبان الزهرا(س)، هیئت دانشجویی انصارالمهدی(عج)، رسانه نماآوا، فضای مجازی، شاهد و ایثار، آراستگی، سردار سلیمانی و کانون نشاط و سلامتی فعالیت میکنند که به تناسب اهداف خود حتی در شرایط کرونایی نیز بسیار فعال و مؤثر هستند.
حیات فرهنگی و معنوی دانشگاه با حمایت از کانونها
آنا: جایگاه و وظایف کانونهای فرهنگی اجتماعی در دانشگاه را چگونه ارزیابی میکنید؟
ملک: کانونهای فرهنگی به دلیل آنکه برخاسته از نیازها و تقاضای دانشجویان شکل میگیرند، میتوانند فرصتی بینظیر برای فرهنگ دانشگاه باشند؛ اگر بتوانیم امکانات لازم و بودجه کافی در اختیار کانونهای دانشجویی قرار دهیم، بهعنوان یکی از اقطاب اثرگذار، بسیار میتوانند مؤثر باشند در حالی که کمبود بودجه فرهنگی و نبود امکانات لازم بسیار آزاردهنده است.
مدیران اجرایی دانشگاه باید حمایت از کانونها را بر خود فرض بدانند تا حیات فرهنگی و معنوی دانشگاه به واقع دیده شود.
آنا: کانونهای فرهنگی بهعنوان هستههای فعال تخصصی در دانشگاه چه نقشی در پیشبرد اهداف فرهنگی دانشجویی و توسعه علم و فرهنگ دارند؟
ملک: به دلیل نقش بینظیر دانشجویان، اکثر فعالیتهای حوزه فرهنگی، دانشجویی، تربیتبدنی و انجمنهای علمی با محور آنان شکل میگیرد. از این رو، اگر بتوانیم توجه ویژهای به بخش کانونها داشته و در جذب دانشجویان موفق باشیم در بسیاری از اهداف فرهنگی و توسعه ارتقای علمی و فرهنگی دانشجویان و دانشگاه موفق خواهیم بود. بدون کانونها و فعالیت مؤثر دانشجویی، دانشگاه و معاونت فرهنگی دانشجویی به هیچکدام از اهدافش نخواهد رسید.
معاونت فرهنگی و دانشجویی به حکم وظیفه انقلابی و سازمانی با همه توان و حداکثری از کانونها حمایت میکند؛ زیرا بدون این اتفاق هیچ گلی در باغچه فکر و عمل دانشگاه نخواهد روئید
دانشجویان میتوانند همه اهداف فرهنگی شامل، سالمسازی محیط علمی، تحقق اهداف آراستگی و شئون فرهنگی و رفتاری، کرسیهای آزاداندیشی، نشریات دانشجویی، جلسات گفتوشنود، مطالبهگری از مدیران دانشگاه و دفاع از حقوق دانشجویان را بهخوبی انجام دهند و همه اتفاقات خوب فقط و فقط با دانشجویان و استادان رخ خواهد داد.
آنا: حمایت از کانونهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان را چگونه ارزیابی میکنید و مشکلات و چالشهای مسیر فعالیت آنها را چه چیزهایی میدانید؟ راهکارهایتان چیست؟
ملک: حمایت حداکثری از کانونها از جانب معاونت فرهنگی دانشجویی وظیفه است؛ زیرا هویتمان را بر اساس فعالیت چشمگیر دانشجویان معنا میکنیم؛ اما به دلیل مشکلات مالی برای امکانات مورد نیاز (مکان و امکانات حداقلی) و تشویق دانشجویان با مشکلاتی روبهرو هستیم؛ اگر در این راستا بتوانیم امکانات لازم را فراهم آوریم گامی مهمی در راستای فعال کردن کانونها برخواهیم داشت.
مدیران ارشد دانشگاه باید باور کنند بدون دانشجویان مسئول و فعال، دانشگاه به هیچیک از اهدافش نخواهد رسید. از این رو، حمایت بیشتر از آنان باید در دستور کار قرار بگیرد.
تقویت کانونهای فرهنگی با برنامههای آموزشی تخصصی
آنا: کانونهای فرهنگی اجتماعی چگونه تقویت میشوند تا در پیشبرد اهداف علمی فرهنگی دانشگاه و جامعه موفق باشند؟
ملک: برای تقویت کانونهای فرهنگی و اجتماعی، نیازمند برنامههای آموزشی تخصصی، اردوهای آموزشی تفریحی، همایشها و میزگردهای تخصصی با حضور کارشناسان و استادان زبده و متخصص هستیم. حضور استادان دغدغهمند در کنار دانشجویان برای ارتقای علمی و فرهنگی دانشجویان و هدایت آنان در مسیر تحقق برنامههای فرهنگی بسیار امیدبخش و اثرگذار است.
آنا: نحوه همکاری مسئولان مربوط(حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه) در دانشگاه با کانونها چگونه بوده است؟
ملک: معاونت فرهنگی دانشجویی به حکم وظیفه انقلابی و سازمانی با توان حداکثری از کانونها حمایت میکند؛ زیرا بدون این اتفاق هیچ گلی در باغچه فکر و عمل دانشگاه نخواهد روئید و هیچ اتفاق مبارکی که مهمترین آنها تربیت دانشجوی امیدوار، خداجو، انقلابی، دارای عزتنفس بالا، خودباور، مسئول و ... بوده رخ نخواهد داد.
آنا: چنانچه فعالیتهای اجتماعی، علمی، فرهنگی، افتخارات، موفقیتها و دستاوردهایی در حوزه کانونها داشتهاید، تشریح کنید؟
ملک: رویداد ملی کرسیهای آزاداندیشی با ۲ هزار کرسی و حضور ۶ هزار دانشجو برگزار شد و در مرحله نهایی، تیم اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان توانست با کسب رتبه نخست کشوری به کار خود خاتمه دهد. نشریه موعود (کانون مهدویت) یکی از نشریات موفق استانی و کشوری است.
اگر کانونهای متعدد شکل گرفت و حمایتهای لازم از لحاظ مکان، امکانات و ملزومات کار به آنها داده شد، آنگاه خودبهخود فعالیتها رونق میگیرد.
مراسم اختتامیه نخستین دوره جشنواره سراسری رشد ویژه کانونهای فرهنگی دانشگاههای آزاد اسلامی سراسر کشور هم ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ به صورت وبیناری برگزار شد که سمیه خدمتگزار، دانشجوی رشته روانشناسی و دبیر کانون هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در بخش ایدههای برتر رتبه دوم کشوری و در قسمت انیمیشن، رتبه سوم را کسب کرد.
این جانب نیز به عنوان یکی از برترینهای کارشناسان کانونهای فرهنگی دانشجویی در سطح کشور و کارشناس شایسته تقدیر، انتخاب شدم و کانون بسیج اساتید این واحد دانشگاهی هم کانون برتر کشوری انتخاب شد و مورد قدردانی قرار گرفت.
تولید ۱۰۰ اثر در ۲ کانون دانشگاه آزاد اسلامی گرگان
آنا: آیا در کانونهای دانشجویی واحد گرگان موفق به تولید محصول و یا موفقیتهای دیگری (بهویژه فعالیتهای کرونایی) شدهاید؟
ملک: تاکنون حدود ۱۰۰ اثر توسط دو کانون رسانهای «هوفرندیا» و «نماآوا» تولید و در گروهها و کانالهای مجازی نیز منتشر شده است. در راستای خدمت رسانی در دوره کرونا، کانون هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان از آغاز شیوع کرونا در صحنه مقابله با این ویروس و خدمترسانی به مردم بوده و این فعالیتها اکنون هم ادامه دارد.
آنا: رمز موفقیت خود را در فعالیت بهتر کانونها و برترشدن چه مؤلفههایی میدانید و توصیهتان به کارشناسان این حوزه چیست؟
ملک: با همه توان به حکم وظیفه در خدمت دانشجویان هستم. همه تلاشم رضایت آنان بوده که صادقانه و خالصانه و مجاهدان در حال تلاش هستند.
بیشتر بخوانید:
تبیین الگوی صحیح انتظار بر اساس نگرش اسلام ناب
فعالیتهای فرهنگی در اوج قدرتنمایی کرونا
مسیر همکاری کانونهای دانشجویی با سازمانهای دولتی و غیردولتی هموار شود
مهمترین موضوعی که دانشجویان به آن اهمیت میدهند، همدلی، همراهی، همکاری، همدردی و حمایتهای مادی و معنوی در حد توان و حمایت از برنامهها و ایدههای آنان و کمک برای تقویت و بهتر اجراشدن ایدهها و برنامه خاص کانونهاست که از هیچ تلاشی در این زمینهها دریغ نورزیدهام و رمز موفقیت در این حوزه میدانم و چنانچه اگر قصور و کاستیهایی بوده از دوستان دانشجو عذرخواهم.
آنا: پیشنهادهای شما برای بهتر برگزارشدن جشنواره آتی رشد دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟
ملک: بر اساس تجارب فرهنگی، سخت معتقدیم که باید دانشجویان فعال به اشکال مختلف تشویق شوند؛ اگر کانونهای متعدد شکل گرفت و حمایتهای لازم از لحاظ مکان، امکانات و ملزومات کار به آنها داده شد، آنگاه خودبهخود فعالیتها رونق میگیرد و سطح جشنواره رشد، افزایش خواهد یافت و اهداف معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی که فعالسازی دانشجویان برای اثرگذاری در دانشگاه است، محقق میشود.
واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی باید برای تجهیز کانونهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان الزام یابند تا حمایتها حداکثری باشد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/